FBH_klättring_Relaterade-988x356FBH_löpningpåberget_Relaterade-988x356FBH_kajak_Relaterade-988x356FBH_cykelgäng_Relaterade-988x356myskoxe_988x408FBOH_hemsida_relaterade_golf2

Aktiviteter runt Funäsdalen

Sommartid bjuder området runt Funäsdalen på en svårslagen naturupplevelse med ett flertal vandringsleder i orörd natur, ängar med orkidéer och fiskrika vatten. Aktiviteter vintertid kretsar mycket kring skidåkning och skoter men det finns även annat att ta del av.

Under respektive rubrik (i rullgardinen) finns mer information om flera olika aktiviteter i Funäsfjällen. Och när ni är på plats hos oss hjälper vår personal gärna till med mer information. Det finns även en rad aktiviteter att välja mellan vintertid. Gå in på vår vintersida för att läsa mer!

För den som vill utmana sig själv lite extra finns 400 km cykel- och MTB-lederklättring upp till toppen av Funäsdalsberget eller möjligheten att bestig något (eller alla) av Funäsfjällens 60 toppar på över 1000 meter.

Eller varför inte ställa upp i Fjällturen, ett MTB lopp på mellan 9 km till 70 km.

För de som letar efter avkoppling och naturnära upplevelser kan vi varmt rekommendera allt i från enklare dagsturer till fots eller flera dagar i tält på fjället. Funäsfjällens vackra och spektakulära golfbanor ger en spelupplevelse utöver det vanliga och på Myskoxcenter kan du bekanta dig med en av världens äldsta däggdjursarter.