FBH_cyklamtb2_Relaterade-988x356FBOH_hemsida_bildspel_sommarkartaFBH_sommargondol2_Relaterade-988x356FBH_löpningpåberget_Relaterade-988x356

Funäsdalsberget - vår, sommar och höst.

Ett aktivitetsberg året om 977 m ö h

hiker-310829 

Inte bara skidåkning vintertid utan också ett härligt aktivitetsberg vår, sommar och höst.

När liftarna stänger för vintersäsongen sätter topptursfantasterna igång med underhållande träning upp och ner för backarna på Berget tills grusvägen upp till Toppstugan har tinat fram. 

Med FunäsGondolen finns nu möjligheten för alla, som inte vill gå eller springa, att komma upp och ta del av utsikten. Toppstugan erbjuder bl a  goda mackor, viltchili och fjällkebab. Eller varför inte en kall öl med enastående utsikt över hela Funäsdalen och fjällen runt omkring.

Från Toppstugan kan du fortsätta vidare upp till den absoluta toppen på Berget, utsiktsplatsen. Här har du en milsvid utsikt över Härjedalsfjällen och angränsande fjäll i Norge och Jämtlandsfjällen. Härifrån kan du också fortsätta vidare på vandringstur nr. 5 bland Guldturerna. Som avslutning kan man ta vägen genom Fornminnesparken och se de spännande gamla husen som daterar till 1500-talet.

Gillar du utmaningar, höjder och att klättra kan du även välja att klättra via Ferratan till toppen av Berget. Du startar ovanför Funäsdalens kyrka och kommer fram vid terrassen på Toppstugan. En härlig känsla! 

Sommartid rekommenderar vi även att ta med cykeln upp i FunäsGondolen och sedan ta cykelleden ner till Kåvan med fantastiska vyer mot Helags, Sylarna och Skarsfjället.