Soluppgång frostigt med Gondol topp beskuren 988x357Maria offpistFBOH_hemsida_relaterade_lillaloFBH_längdspår_Relaterade-988x356FBOH_hemsida_relaterade_funpark2FBOH_hemsida_relaterade_slalom

Funäsdalsberget - med skidåkning mitt i byn

Fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister! 
Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) finns här skidåkning med både branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare, hängiven jibber, utforskande freerideåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Ta en titt på pistkartan!

Njut av manchestersnön i våra välpreparerade pister, testa den prisbelönta parken eller starta karriären i något av Lolandets barnområden. Att Funäsdalsbergets backar ligger i vindskyddat läge gör att skidåkningen blir härlig här även när västvinden tar i.

Funäsgondolen länkar ihop berget med byn
och du kan ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen. Funäsgondolen ingår när du köper skipass. Du kan även köpa en T o R om du så önskar.

När hungern gör sig påmind
stannar ni till på Toppstugan eller Café Kåvan där det serveras mat och fika. Ni kan även åka ner till restaurangen på Hotell Funäsdalen som serverar vällagade luncher. Har ni egen medhavd matsäck besöker ni vår matsäcksstuga vid Röstbergsliftens dalstation eller besöker Café Kåvans ovanvåning .

Längdskidåkningen
För många är längdskidåkning en stor reseanledning i fjällen och här är Funäsfjällen svårslaget med 300 km preparerade längdspår. Ett av spåren går numera på toppen av Funäsdalsberget och en annan fin tur är att åka runt Berget. Även skoteråkning är populärt och med Funäsdalsberget som utgångspunkt har ni tillgång till 610 km skoterleder i området. Både längdspåren och skoterlederna tar dig ända fram till Funäsdalsbergets topp och Hotell Funäsdalen.