FBOH_hemsida_relaterade_snogondolFBH_toppskylt_Relaterade-988x356FBH_gondolinne_Relaterade-988x356FBH_sommargondol2_Relaterade-988x356

Funäsgondolen

FunäsGondolen - tar dig enkelt till toppen av Funäsdalsberget.

cablecar-99256 FunäsGondolen ingår när du köper skipass men du kan även köpa en enkeltur.
               
FunäsGondolen: 140:-/vuxen/t.o.r,   100:-/vuxen/enkeltur

Dalstationen ligger mitt emot Hotell Funäsdalen alldeles i närheten av Funäsdalens skola. "Gamla backen" sammanlänkar pistområdet med Funäsdalen by, så för alla våra hotellgäster blir det "ski in och ski out" under vinterhalvåret. Även övriga besökare på Berget kan enkelt ta sig ner till byn och hotellet för att äta lunch, basta, bada eller äta middag. Hundar får åka med, välj en FunäsGondol med udda nummer.

Toppstugan erbjuder vällagad lunch, gott kaffe och fikabröd  samt en enastående utsikt över hela Funäsdalen och fjällen runt omkring såsom Skarvarna, Sylarna, Helags, Skarsfjället, Mittåkläppen, Anåfjället och Storvigeln i Norge. En av de vackraste utsikterna i området!


Investeringarna i och runt gondolbanan ligger på drygt 100 miljoner kronor och är en i raden av stora investeringar i Funäsfjällen de senaste åren. FunäsGondolen invigdes julen 2014 och vi blev då den tredje skidorten i Skandinavien som kan stoltsera med en gondolbana och har p g a den blivit en riktig skid- och aktivitetsby med berget och sjön i fokus. 

Funäsdalen by sällar sig därmed till den relativt lilla skaran byar i Europa som har access till högfjäll året runt direkt från bykärnan.