FBH_löpningpåberget_Relaterade-988x356FBH_pimpla_Relaterade-988x35621012012-IMG_1242

Konferensaktiviteter

Kombinera nytta med nöje. Även om ni har mycket på agendan så kan det vara skönt med en paus. Vi har en hel del olika aktiviteter som passar de flesta. Åk hem tillsammans med nya minnen från vackra Funäsdalen. 

Fikapaus-450

Året runt

Gondoltur med gofikaHar ni någon timma över under konferensen är det väl värt att ta en tur med Gondolen upp på Funäsdalsberget. Ni behöver bara gå en kort backe upp från Hotell Funäsdalen sedan kan ni sätta er bekvämt i FunäsGondolen som tar er till Toppstugan. Konferensfika med utsikt!

Hälsa på myskoxarna I Tännäs, bara någon mil från Funäsdalen, ligger Myskoxcentret. Ni går en guidad tur som inleds i Härjebryggs lokaler, därefter tar ni er till hägnet där ni får höra mer om och träffa dessa urtidsdjur. Genom att besöka hägnet bidrar ni även till den vilda stammen på fjällets överlevnad.

Besök Fjällmuséet - Härjedalens fjällmuseum ligger med gångavstånd från Hotell Funäsdalen. Här samsas föremål och berättelser om fjällbönder, samer och bruksarbetare. Redan i slutet av 1800-talet las grunden till samlingarna av den framsynte handlaren Erik Fundin.

Teambuilding Bjud in en föreläsare eller någon från er verksamhet som inspirerar medarbetarna. Hos oss kan ni även välja var ni vill inspireras. Välj från våra konferenslokaler på hotellet eller Funäsdalsberget. 

Provsmakning Jille Ren & Vilt Alldeles intill Hotell Funäsdalen ligger denna lilla butik som säljer förädlat ren- och viltkött. De har eget slakteri och styckning i Ljusnedal. Ta med gänget på provsmakning av alla deras läckra produkter.

Ölprovning Härjebrygg -  Sveriges högst belägna ölbryggeri 650 meter över havet. Tillverkar öl med kärlek, malt, humle, jäst och friskt fjällvatten! Vi ordnar provsmakning med lokala tilltugg. 

Vinprovning HF Restaurang & Bar Vill du lära dig mer om vinernas ursprung eller hitta ett nytt favoritvin är vinprovning med vår sommelier ett måste. 

Cykel-450

Sommar/ höst

Vandring med fikapaket - Vi ger förslag på lämplig vandringstur för er grupp och ordnar fikapaket som ni kan ha med på turen. Går att välja från någon timme till en hel dag.

Vandring med guide och lunchFölj med någon av våra guider på en kort- eller längre tur med lunchstopp, ex Toppstugan.

Cykling med fikapaket - Ta cykeln runt Funäsdalssjön och fika vid någon av de mysiga rastställena längs med sjön. Vi ordnar fikapaket som ni kan ha med på turen.

Cykling med guide och lunch Någon av våra guider tar er med på en vacker tur på fjället. Ni stannar till vid mysig våffelstuga på fjället för lunch. 

Klättring till Toppstugan - Inte långt från Hotell Funäsdalen ligger Funäsdalens kyrka, strax ovanför den börjar en av Sveriges få Via Ferrata-leder. Ni hyr klättersele av oss och ni klättrar längs med berget upp till Toppstugan. Väl uppe är ni väl värd något gott att äta och dricka.

Fiske med eller utan båt - Hyr fiskeutrustning av oss och ni kan sedan lätt ta er ned till Funäsdalssjön som ligger nedanför Hotell Funäsdalen. Vill ni ta er ut på sjön går det även bra att hyra båt via oss.

Kanotsafari Paddla längs med Ljusnans meandrar och njut av lugnet. Vi ordnar fika eller lunch som ni kan äta tillsammans på någon av de vackra sandbankrarna eller vid ett vindskydd.    

Forspaddling Under maj månad är det rejäl snösmältning och vattennivåerna är höga vilket skapar bra förutsättningar för forspaddling. Ni som vill prova på en lite mer fartfylld aktivitet bör prova denna!

Golf - Ljusnedals golfbana ligger bara någon kilometer från Hotell Funäsdalen. Den är en 18-håls bana som böljar sig fram med en vidunderlig utsikt mot Ljusnedalssjön och Funäsdalsberget. Konferera på förmiddagen och avsluta med en golfrunda på eftermiddagen!

Skoter2-450

Vinter/ Vårvinter

Gondoltur med gofika Har ni någon timma över under er konferens är det väl värt att ta en tur med Gondolen upp på Funäsdalsberget. Ni behöver bara gå en kort backe upp från Hotell Funäsdalen sedan kan ni sätta er bekvämt i FunäsGondolen som tar er till Toppstugan. Konferensfika med utsikt!

Alpint och snowboard Ta några åk på Funäsdalsberget mellan olika möten. Med Gondolen precis intill Hotell Funäsdalen kan ni enkelt ta er upp och ner utan att det behöver gå ut över det ni ska hinna med under konferensen. Ni kan även ha er konferens vid foten av slalombacken på Café Kåvan.    

Längdskidor strax nedanför Hotell Funäsdalen ligger ett fint 3- och 5- kilometers spår i lätt terräng. Spårat för både klassiskt och skate.  Spåren binds även ihop med övriga Nordic Ski-spåren vilket öppnar upp för ännu längre turer om ni önskar det.

Topptur Hyr utrustning på Fjällsport som ligger alldeles bredvid Hotell Funäsdalen och följ med på en oförglömlig tur upp på ex Storskarven. Att gå upp är väl värt mödan när du får åka orörd terräng ner.

Skotertur Välj att antingen åka skoter på egen hand eller följ med någon av våra duktiga guider som kan visa er runt i Funäsfjällen. Hotellets skoterparkering ligger precis intill hotellet och från den utgår ni när ni ska ta er ut på Funäsfjällens 60 mil skoterleder.       

Isklättring Vill du utmana dig själv? Klättra längs med ett isfall med vassa isyxor och stegjärn. Garanterat adrenalinfyllt!      

Pimpla Hyr fiskeutrustning via oss och ta dig enkelt ner till Funäsdalssjön strax nedanför Hotell Funäsdalen. Det finns stor chans till fiskelycka i den fiskrika sjön!